There is no panel matching the key "Alert"
There is no panel matching the key "MicroAlert"

Interior highlights of the new home for Gundersen St. Joseph's Hospital and Clinics

Interior highlights of the new facility

Connecting with the outdoors

The primary concept in the design of the new facility is to make the most of the natural beauty of the location. Many internal and external elements resonate with one another, and the main lobby is a prime example of this concept.

The main lobby of the new home of Gundersen St. Joseph's

The main lobby

The lobby will have an open floor plan and continue up into the second floor, promoting a sense of openness. Large, high-efficiency windows will provide a bright, welcoming atmosphere to all patients and visitors while allowing them to still feel connected to the natural beauty of the location.

Circular drop off at the new home of Gundersen St. Joseph's

Improved access

A circular drop-off area will provide a safe and protected area for patients and visitors to be dropped off for appointments. Individuals may also take advantage of our free valet service.

Improved parking

Over 150 off-street parking spaces will be located on the campus, improving patient safety and convenience.

Emergency drop off at the new home of Gundersen St. Joseph's

Improved emergency access

The Emergency Department will have its own entrance on the east side of the facility. This entrance will benefit from secure, round-the-clock access, sheltered drop-off area and nine off-street parking spaces. An ambulance garage will provide safe and secure access for patients being transferred by ambulance.

The Emergency Department will also benefit from internal security measures, allowing access to the main hospital to be controlled after hours.

Check in for the new home of Gundersen St. Joseph's clinic.

Patients and visitors get the best seats in the house

The healing views and natural beauty of Field Veterans Memorial Lake were at the heart of almost every design decision. As a result, patients and visitors will be treated to panoramic views of Field Veterans Memorial Lake from their hospital bed or the clinic waiting room.

Improved check-in

The registration areas within the hospital have been designed with the patient in mind. These areas will benefit from improved privacy, comfort and access and are designed to easily adjust with the anticipated changes in technology.

Next: Saving money now and into the future.

Make an Impact. Support the new home of Gundersen St. Joseph's Hospital and Clinics

Please consider making a financial gift to support the construction of the new home of Gundersen St. Joseph's Hospital and Clinics.

Donate Today

Love + Medicine

Every day, Gundersen Health System staff deliver great medicine plus a little something extra—we call it Love + Medicine.

Share Your Story